top of page

Maling og vedligeholdelse af træværk

Malermesteren bruger:

Jotun Optimal

træbeskyttelse

Pris: 

3 L. 450,00 kr 

10 L. 1100,00 kr

Prisen er inkl. moms

Maling købes / afhentes

i følge aftale

på firmaadresse:

Odensevej  173 - Middelfart

Tag kontakt med:

Malerfirmaet Frede Nørgård

Tlf. 3069 1629

Alle huse bliver malet udvendigt ca. hver 5. år.  

Bestyrelsen vil gå en runde i November og kigge på de huse der skal males året efter.

Der vil der blive kigget efter råd, fejl og mangler.

Bestyrelsen har ikke nogen nogen håndværksmæssig bagrund,

derfor vil de udmeldinger der kommer være et skøn og vejledning.

Det er altid en god idé at kigge sit hus efter eller få en ekspert til det.

Huset bliver ikke malet før huset er intakt, med alle udsmykninger og uden råd og svamp.

Skur lavet efter reglerne bliver malet sammen med huset (Husk at et nylavet skur skal du selv grunde og male 1. gang med husets farve).

Blomsterkrukker og lignende fjernes, så maleren kan komme til.

Træ er et fantastisk materiale med utallige anvendelsesmuligheder, men det er også et materiale, der stiller krav om beskyttelse og opmærksomhed.

For selvom det er hårdført og stærkt, er truslerne mange og tæller blandt meget andet fugt-, råd-, svampe- og insektangreb, som langsomt, men sikkert kan ødelægge træet. Derfor er vedligeholdelse vigtigt.

Du bør jævnligt og mindst en gang om året tjekke husets træværk igennem, så du kan nå at opdage, hvis noget er galt og – hvis uheldet er ude – skifte de stykker træ, der er ramt, inden problemet når at sprede sig.

Når du tjekker træværket, bør du først og fremmest gøre det på et tidspunkt, hvor træet er tørt og ikke har været udsat for regn i en periode – gerne i en uge op til dit tjek.

Facader og udhæng er mest udsat

Facader og udhæng vil i sagens natur være mest udsat for vind og vejr, og det er også her, eventuelle problemer ofte vil være mest problematiske og vokse hurtigst. Gå derfor facader og udhæng grundigt igennem, og hold ikke mindst øje med samlinger og inddækninger (altså udvendige overgange mellem to bygningsdele). Hvis der er lavet fejl her, vil det kunne give problemer.

Hold øje med kviste og vindskeder

Taget på et hus skal i sagens natur kunne holde til en hel del, og en velbygget tagkonstruktion er typisk god og stærk. Men ingen kæde er stærkere end sit svageste led, og træelementer, der ikke er beskyttet af eksempelvis tagsten, er konstant udsat for pres.

Det kræver stadig, at du tjekker efter, så indtrængende vand ikke får lov til at ødelægge træværket under beklædningen, men vandet får sværere ved at trænge ind.

 

Er terrassen i topform?

Ligesom nogen mennesker har det med at fokusere på formen på vej ind i badesæsonen, har terrassen det også med at få mest opmærksomhed i sommermånederne. Men hvordan har træet det egentlig resten af året? Husk, at det flotte træ kræver en kærlig hånd, og at den hånd nok er nødvendig en eller flere gange om året. Tag en snak med maleren om hvilken form for træbeskyttelse, der er behov for, og husk at gentage behandlingen, selvom det kan være kedeligt arbejde.

Hvis du ikke selv kan / har mulighed.

Er der mulighed for at tage kontakt med en professionel som kan give et godt tilbud på udfordringen.

Se mere på vores håndværkerliste.

bottom of page